Opiumwet

De Opiumwet regelt het bezit, de handel en het vervoer van drugs in Nederland. Het is verboden om bepaalde drugs te produceren, te verkopen of te bezitten. Dit geldt zowel voor harddrugs zoals cocaïne, heroïne en XTC, als voor softdrugs onder strikte voorwaarden.

 

Wordt u verdacht van een overtreding van de Opiumwet? Bijvoorbeeld van het bezit van drugs, de handel erin, of het produceren van verdovende middelen? Dan is het belangrijk om snel juridische hulp in te schakelen. Een strafzaak vanwege een Opiumwetdelict kan leiden tot gevangenisstraf, een boete of een strafblad.

 

TDNL Strafrechtadvocaten heeft ruime ervaring met zaken rondom de Opiumwet. Wij onderzoeken uw situatie zorgvuldig, geven helder advies en zorgen voor een krachtige verdediging. Of het nu gaat om een kleine hoeveelheid softdrugs of een omvangrijk handelsonderzoek, wij staan aan uw zijde.

 

Neem contact met ons op als u te maken heeft met een verdenking van een drugsdelict. Wij helpen u graag verder.
Algemene tips voor verdachten
  • Geef nooit een verklaring aan de politie zonder eerst met een advocaat te praten. Dit geldt zowel als u verdachte bent als wanneer u getuige bent. Ook als de politiemedewerker niet achter een computer zit, is het belangrijk om niets te zeggen. Alles wat u zegt, mag door de politie worden opgeschreven, zelfs als het geen officieel verhoor is.

  • Geef de politie nooit toestemming om uw huis, bedrijfspand of auto te doorzoeken. De politie zal waarschijnlijk tegen u zeggen dat zij toch wel mogen doorzoeken of u toestemming geeft of niet. De reden waarom u nooit toestemming moet geven, is omdat u anders afstand doet van uw rechten.

  • Sta nooit vrijwillig uw DNA af. Ook hier geldt dat u anders afstand doet van uw rechten. Sta dus altijd onder protest uw DNA af wanneer er een bevel ligt.

  • Houd er rekening mee dat u door justitie kunt worden afgeluisterd. Afgeluisterde gesprekken over de telefoon en afgeluisterde gesprekken in een woning of auto zijn in het Nederlandse strafrecht vaak de basis voor een veroordeling.