strafrechtadvocaten

mr. H.M. (Mark) Dunsbergen

mr. Mark Dunsbergen is in 1996 afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht. Na een korte periode als bedrijfsjurist is hij sinds zijn be√ędiging als advocaat in 1998 onafgebroken actief als strafpleiter. Voor zijn komst naar TDNL in 2012 is hij mede-eigenaar geweest van een advocatenkantoor in Goes. Sinds 2007 is hij lid van de NVSA en daarmee strafrechtspecialist.

mr. Dunsbergen voert een diverse strafpraktijk, met zwaartepunten bij georganiseerde criminaliteit en levens- en geweldsdelicten. Hij treedt in dat kader op in binnen- en buitenland. Hij pleit niet alleen frequent bij de politierechter en in meervoudige kamerzaken in Nederland, hij procedeert daarnaast bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Hij is mede-eigenaar van TDNL Strafrechtadvocaten en buiten TDNL af en toe actief als rechter-plaatsvervanger. Voorts doceert hij, aan onder meer advocaten, regelmatig bij de Bijzonder Strafrecht Academie te Den Haag.

mr. Dunsbergen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) strafrecht als hoofdrechtsgebied geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.